Адвокат у російському суді вимагає припинити переслідувати українця Литвинова

Дата: 25 Лютого 2016
A+ A- Підписатися

Тарасівський райсуд Ростовської області почав розгляд справи українця Сергія Литвинова.

На першому ж засіданні адвокат Серігй Паршуткін подав клопотання про припинення кримінальної справи щодо Литвинова, якого обвинувачують у вчиненні розбою під час збройного конфлікту на сході України.

У клопотанні Паршуткін обґрунтовує, чому висловлені в обвинувальному висновку слідства аргументи є безпідставними

Зокрема, людина, яка визнана потерпілою – громадянин РФ Олександр Лисенко – не перебував на території України тоді, коли Литвинов начебто вчинив злочин. Це підтверджує як Державна прикордонна служба України, так і жителі села, в якому нібито це сталося.

Але що робить слідчий? Не в змозі спростувати представлені українською стороною відомості, він ударився в домисли і припущення. В обвинувальному висновку він зазначив, що ці дані є недоречними, оскільки значна частина державного кордону між Україною і Російською Федерацією фактично перебуває під контролем представників влади самопроголошених Луганській і Донецькій народних республік, а не силових структур України”, – наголосив адвокат. 

Адвокат наполягає, що ділянка кордону, через яку Лисенко нібито влітку 2014 р. перетинав український кордон, контролювалася і досі контролюється прикордонною службою України.

Викликає підозро і авто, яке начебто викрав Литвинов. Воно було зняте з обліку в ДАІ без подальшої реєстрації ще в 1997 році, а номерний знак, що фігурує в справі – від іншого автомобіля, який зараз у розшуку. Інше авто, яке начебто викрав Литвинов, взагалі не в розшуку. 

Захисник попросив припинити кримінальну справу щодо Литвинова через відсутність складу злочину. 

Нагадаємо, спочатку у Росії Литвинова вважали добровольцем батальйону “Дніпро”. У російській пропаганді він став головним символом “звірст” українських військових на Донбасі.

Пізніше справа розвалилася, тому слідство перекваліфікувало її на іншу статтю. 

Тепер Литвинова судитимуть за ч.3 ст.162 КК РФ (розбій). Ця стаття передбачає до 12 років ув’язнення.

За версією слідства, влітку 2014 року він разом із двома “представниками силових структур України”, в одному з сіл на Луганщині “скоїв розбійний напад з автоматом Калашникова на громадянина Російської Федерації”, нападники нібито “викрали два автомобілі, які належали потерпілому, та завдали йому тілесних ушкоджень”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter