Адвокат Масі Найєм шукає нових свідків нападу на нього через затягування розслідування

Дата: 03 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Адвокат Масі Найєм скаржиться на затягування розслідування справи щодо застосування сльозогінного газу працівниками поліції стосовно нього під час акції на майдані Незалежності в п’яту річницю початку Революції гідності. 

“Пам’ятаєте справу, коли мені в обличчя бризнули газовим балончиком співробітники полку особливого призначення №2? Це були Удодов Олександр, Бояр Сергій, Ошомок Олександр… Ми ледве-ледве довели, що я – потерпілий. Але ось у чому проблема: ці троє хлопців вирішили, що розумніші за всіх і можуть пофантазувати про те, що ж насправді там трапилося. Пофантазувати на папері разом зі своєю внутрішньою безпекою, яка всіляко рада допомогти їм”, – написав Найєм на своїй сторінці у фейсбуці.

Він не зміг розкрити матеріалів досудового провадження, про які саме “фантазії” поліції йдеться, але звернув увагу на подвійні стандарти правоохоронної системи. Зокрема, нагадав, що у справі, де один з активістів пшикнув газовим балончиком на акції біля МВС 14 травня, вже за місяць було проведено слідчі заходи і вручено підозру.

“За місяць! І поліцейських у масках визнали потерпілими відразу, без експертизи. У моїй же справі щодо перешкоджання роботи адвоката за сім (!) місяців пройшли тільки допити”, – обурений Найєм.

Хоча покази слідству давали раніше чотири свідки, Найєм розшукує ще ймовірних очевидців або відео події, щоб спростувати версію подій нападників у погонах. 

“Велике прохання всім, хто тоді 21 листопада 2018 року був біля KFC в будинку профспілок або у кого є відео, – напишіть мені. Це дуже важливо. Не стільки тому, що потерпілий – я. Але тому, що полк цей повинен нарешті почати поважати закон. Для цього потрібно їх притягнути до відповідальності. А для цього потрібно трохи ще доказів, які зруйнують їхні повітряні замки фантазій”, – звернувся Найєм.

Нагадаємо, в січні Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження за заявою адвоката Масі Найєма про напад на нього співробітників поліції та перешкоджання його адвокатській діяльності 21 листопада 2018 року під час мітингу з нагоди п’ятої річниці Революції гідності.

Раніше Шевченківський райсуд Києва зобов’язав регіональне управління Нацполіції почати розслідування через застосування сльозогінного газу працівниками поліції проти Масі Найєма.

Найєм наступного дня після нападу, 22 листопада, звернувся із заявою до правоохоронців. Однак пізніше адвокат повідомив, що його звернення скерували як “заяву про неправомірні дії з метою проведення службового розслідування”, а не “вчинення правопорушення поліцейськими стосовно юриста”. У зв’язку з цим Найєм звернувся зі скаргою до суду через бездіяльність, тобто “невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter