Адвокат Мангера Максим Дунаєв отримав адвокатське посвідчення в Росії

Дата: 29 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Херсонський адвокат, один із захисників колишнього голови Херсонської облради Владислава Мангера Максим Дунаєв зареєструвався в російському реєстрі мін’юсту під номером 95/7 і отримав посвідчення адвоката під номером 7.

Про це повідомляє видання “Мост” із посиланням на російський реєстр мін’юсту. 

Фото: скриншот з російського реєстру мін’юсту

Місцеві журналісти пишуть, що під час окупації Херсона Дунаєв працював у так званій військово-цивільній адміністрації з Володимиром Сальдо. Його там бачили неодноразово, він мав власний кабінет у приміщенні апеляційного суду, де розміщувалась окупаційна адміністрація. 

Адвокатське свідоцтво Дунаєва видано у квітні 2009 року. Херсонська колегія адвокатів його не анулювала. 

До повномасштабного вторгнення Дунаєв був співзасновником адвокатського обʼєднання “Константа” і до лютого 2021 року керував ним. Обʼєднання, пише “Мост”, отримувало кошти з бюджету області та громад за захист підозрюваного в замовленні нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк Владислава Мангера.

Дунаєв досі є адвокатом Мангера в справі, яку слухає Дніпровський суд Києва, хоча на засідання він перестав ходити ще перед переходом на бік росіян. 

У 2020 році Дунаєв був членом обласної виборчої комісії від “Європейської солідарності”.

Колеги Дунаєва по адвокатському об’єднанню і справі Мангера Дмитро Ільченко та Андрій Мурашкін утекли з України через територію тимчасово окупованого Криму до Таїланду. Пізніше Мангер відмовився від їхніх послуг, але, за словами журналістів, попередньо відомо, що вони візьмуть участь у дебатах.

Нагадаємо, Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року в Херсоні. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. За це п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення.

В організації нападу на активістку обвинувачують голову Херсонської облради Владислава Мангера та експомічника депутата облради Олексія Левіна. Справу розглядає Дніпровський райсуд Києва.

У червні минулого року судді завершили дослідження письмових доказів і перейшли до допиту свідків. Обидва обвинувачені перебувають під вартою. 

ZMINA писала про те, що підозрюваного в організації нападу на Катю Гандзюк Мангера не взяли до ЗСУ на час війни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter