Амністія на окупованих територіях можлива, якщо там працюватимуть українські суди – Геращенко

Дата: 13 Січня 2016
A+ A- Підписатися

Представниця України у гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах Ірина Геращенко вказує на необхідність відновити роботу українських судів на окупованих територіях.

“Амністія? Мають відновити роботу українські суди на окупованих територіях (і ключова роль в рішенні щодо закону про амністію належить Верховній Раді, Мінськ – це лише майданчик для дискусії), також є важкі злочини, які не потрапляють під амністію”, – написала вона на своїй сторінці у мережі Facebook перед початком переговорів Тристоронньої контактної групи. 

За її словами, російські війська і техніка мають піти геть з України, а вибори на сході України мають відбутись тільки за українським законодавством, під моніторингом ОБСЄ, після роззброєння.

Як раніше повідомлялось, правозахисник Костянтин Рєуцький із луганського центру “Поступ” вважає, що амністія для людей, які скоїли тяжкі злочини, неможлива, тому що це закладе бомбу уповільненої дії під фундамент правової держави.

Раніше Ірина Геращено заявляла, що амністія на Донбасі можлива лише після звільнення усіх українських заручників. За її даними, незаконні формування на сході України тримають 139 заручників. 762 зникли безвісти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter