9 листопада Україна звільнила 12 населених пунктів біля Херсона – Залужний

Дата: 10 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Протягом 9 листопада українські військові звільнили 12 населених пунктів на Херсонщині. Зокрема, на напрямку Петропавлівка–Новорайськ Сили оборони просунулись на 7 км і взяли під контроль 6 населених пунктів. Така ж ситуація і на напрямку Первомайське–Херсон.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Фото: Факти

“За кожним так званим “жестом доброї волі” противника стоять колосальні зусилля наших військ. Так само як ворог відходив з Києва та Харківщини, залишав острів Зміїний, ймовірний вихід із Херсона – це результат наших активних дій”, – наголосив він.

Залужний також зазначив, що на Херсонському напрямку з 1 жовтня просування українських військ углибину оборони противника складає до 36,5 км, а загальна площа відвойованої території сягає до 1381 кв. км. Україна за цей час змогла відновити контроль над 41 населеним пунктом.

За словами головнокомандувача, на Херсонському напрямку ЗСУ зруйнували логістичні шляхи та систему забезпечення, порушили систему управління військами противника, тому у ворога не залишилося іншого виходу ніж вдатися до втечі.

Водночас Залужний заявив, що не може підтвердити або спростувати інформацію про так зване виведення російських окупаційних військ з Херсона.

Нагадаємо, що на Херсонщині в ДТП загинув колаборант і пропагандист, заступник “голови” окупаційної “адміністрації” області Кирило Стремоусов

Крім того, 9 листопада командувач російськими військами в Україні Сергій Суровікін запропонував міністру оборони Росії Сергію Шойгу залишити правобережну частину Херсонської області разом з Херсоном. Заяву про це зробили в прямому ефірі нібито під час доповіді першого перед другим. 

Однак українське військово-політичне керівництво не бачить ознак того, що російські військові покидають тимчасово окупований Херсон, як про це заявили в російському міністерстві оборони. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter