9 000 співробітниць подали до суду на компанію Walt Disney через нерівну оплату праці

Дата: 10 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Девʼять тисяч співробітниць подали колективний позив на компанію Walt Disney за те, що їм платили менше, аніж чоловікам на аналогічних посадах.

Про це пише видання Variety.

Фото: facebook Walt Disney

Як інформує видання, цей позов є найбільшим з усіх, що стосувалися каліфорнійського закону “Про рівну оплату праці”, який забороняє працівникам отримувати меншу платню за однакову роботу залежно від статі.

Зазначається, що обидві сторони найняли експертів, щоб довести чи спростувати гендерний розрив в оплаті праці. Адвокатка позивачок Лорі Андрус заявляє, що стартова зарплата у всьому класі у жінок на 2% нижча, ніж у чоловіків.

“Вони люблять свою роботу. Вони люблять бренд. Але вони хочуть, щоб їх поважали і ставилися до них так, як має бути на робочому місці”, — говорить Андрус.

Натомість Disney висловила розчарування в письмовій заяві.

Адвокатка Disney Феліція Девіс стверджує, що позивачі намагаються порівняти зарплати у тисячах робочих груп, що відображає децентралізовані рішення тисяч менеджерів.

Вона зауважила, що компанії доведеться представити надзвичайно складний захист у суді, щоб довести, що будь-які відмінності були результатом допустимих факторів, таких як освіта, підготовка та досвід.

Нагадаємо, у липні 2023 року до суду США подали позов понад 12 тисяч нинішніх або колишніх штатних співробітниць Disney за те, що їм систематично не доплачували. Тоді вони зʼясували, що заробили на $150 мільйонів менше, ніж їхні колеги-чоловіки. Однак суддя не сертифікував позов.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter