4 штрафи та 5 діб арешту — підсумки затримань слухачів та журналістів, які прийшли на відкрите судове засідання бранців Кремля у Сімферополі

Дата: 28 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Незаконний “Залізничний районний суд” в тимчасово окупованому Сімферополі завершив розгляд справ про адміністративне правопорушення щодо п’яти кримських татар, яких російські силовики затримали під так званим “верховним судом” напередодні розгляду апеляції у справі про “підрив” газопроводу.

Про це інформує правозахисна організація “Кримський процес”

Окупаційні силовики під незаконним “верховним судом республіки Крим”, 27 липня 2023 року Фото: “Кримська солідарність”

“Суд” визнав усіх затриманих винними в “одночасному перебуванні громадян у громадських місцях, які спричинили порушення громадського порядку”.

Засідання пройшли без участі слухачів.

Повідомляється, що “постанови” винесли незаконні “судді” Петрова, Циганова, Урджумова та Домнікова.

Матір політв’язня Азіза Ахтемова Зарему Ахтемову оштрафували на 12 тисяч рублів. Таку ж суму штрафу наклали за підсумками розгляду протоколу на журналістку “Кримської солідарності” та “Ґрат” Лутфіє Зудієву.

Сама журналістка розповіла, що 27 липня 2023 року “суддя” Галина Циганова розглянула матеріали адміністративної справи та пішла до нарадчої кімнати майже на 2,5 години.

“Вона вийшла з постановою про те, що я заважала проходу громадян, брала участь у “масовому одночасному перебуванні громадян” із п’яти (!) осіб, а насправді я стояла з матір’ю Азіза Ахтемова і говорила з нею про засудженого на 18 років сина у дворі суду. Підсумок – штраф у розмірі 12 тисяч рублів”, — розповіла Лутфіє Зудієва.

“Потрібно все ж таки якось окремо було триматися, якщо ви журналіст”, — підсумувала незаконна “суддя” Циганова.

Рустем Джелялов та Рустем Усеїнов отримали штрафи у розмірі 15 тисяч рублів кожен.

“Суд” присудив журналістові Куламету Ібраїмову п’ять діб арешту. Своє рішення він обґрунтував тим, що раніше під час виконання своїх професійних обов’язків він уже притягувався до відповідальності за цією ж статтею.

Нагадаємо, 27 липня 2023 року під будівлею незаконного “Верховного суду республіки Крим” співробітники “поліції” затримали 14 вільних слухачів та журналістів, які прийшли підтримати підсудних Нарімана Джеляла та братів Ахтемових, у справі яких призначили відкрите засідання з розгляду апеляційної скарги.

 

Підставою для затримання, за словами поліцейських, стало повідомлення на екстрену службу 102 про нібито порушення громадського правопорядку. Затриманих посадили в автобус та відвезли до “Залізничного відділку поліції” для встановлення ідентичності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter