29 вересня маріупольських чоловіків викликають до військкомату з речами та документами

Дата: 27 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Чоловікам, що залишилися на території тимчасово окупованого Маріуполя, наказали зʼявитися до військкомату 29 вересня з паспортом та особистими речами.

Про це розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, опублікувавши текст повідомлення, яке надходить на телефони містянам.

Фото: Getty Images

“Маріупольцям надходять повідомлення з проханням з’явитися до військкомату. Рішення окупанти обґрунтовують тим, що Маріуполь входитиме до складу РФ згідно з результатами псевдореферендуму, який проведений для галочки”, написав Андрющенко.

В опублікованому тексті йдеться: “У зв’язку з набранням чинності указу В. Путіна “Про часткову мобілізацію громадян у Російській Федерації” 29.09 просимо з’явитися у військкомат за місцем прописки. Із собою мати паспорт та особисті речі”.

За словами радника мера, прихована мобілізація тривала в Маріуполі давно. Мешканцям надходили повідомлення, у яких пропонували жителям працювати в так званій “державній воєнізованій службі”.

“Внаслідок фейкового референдуму це будуть робити відкрито. Адже ключове, що треба росіянам, – нове гарматне м’ясо, щоб прикрити свої позиції, які вони здають через контрнаступ ЗСУ”, пояснив Андрющенко.

Він закликав маріупольців виїздити з міста та не ризикувати собою заради окупантів.

Нагадаємо, що 21 вересня в Росії оголосили про початок часткової мобілізації. Російське керівництво переконує, що призову на військову службу підлягатимуть лише ті росіяни, які перебувають у запасі, і передусім ті, хто проходив службу в лавах збройних сил, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід.

Водночас президент України Володимир Зеленський закликав жителів тимчасово окупованих територій усіляко уникати російської мобілізації. Тим, хто потрапить до російської армії, президент України порадив саботувати будь-яку ворожу активність, заважати будь-яким російським операціям і передавати ЗСУ всю важливу інформацію про окупантів: їхні бази, штаби, склади боєприпасів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter