20 тисяч українців потребують допомоги під час карантину – Мінсоцполітики

Дата: 27 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Станом на 24 березня Міністерство соціальної політики виявило додатково близько 20 тисяч осіб, які потребують допомоги з боку держави.

Про це повідомили у відомстві. 

Наразі 40 тисяч соціальних працівників та робітників дбають про те, щоб в умовах карантину українці похилого віку та особи з інвалідністю та сім’ї з дітьми отримували необхідні соціальні послуги.

“Понад 30 тисяч соціальних робітників обслуговують вдома одиноких громадян похилого віку та осіб з інвалідністю. Також понад 6 тисяч працівників та фахівців із соціальної роботи надають допомогу сім’ям, дітям та молоді, що перебувають у складних життєвих обставинах, бездомним особам та іншим вразливим верствам населення”, – розповіли у міністерстві. 

Соціальні робітники доставляють продукти харчування, медикаменти та інші товари додому до громадян похилого віку та осіб з інвалідністю. Також вони допомагають їм оплачувати рахунки, готувати їжу, дбати про особисту гігієну та прибирати. Додатково Мінсоцполітики направило листи з рекомендаціями щодо допомоги людям, які потребують її під час карантину, обласним та Київській міській державним адміністраціям.

Як відомо, задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Однак, як стверджують експерти, не всі рішення уряду відповідають Конституції. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter