15-річного юнака, який постраждав у бійці в гуртожитку Хмельницького, перевели до відділення хірургії

Дата: 17 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Стан 15-річного хлопця, який отримав травми під час бійки в гуртожитку Хмельницького, покращився після видалення селезінки. Після лікування у відділенні інтенсивної терапії та реанімації його перевели до хірургічного відділення.

Про це повідомив завідувач хірургічного відділення Хмельницької міської дитячої лікарні Ігор Погребняк у коментарі “Суспільному”.

Лікар пояснив, що минув вже тиждень після проведення операції, і стан юнака оцінюється як задовільний. Він перебуває під постійним наглядом лікарів і надалі проходитиме реабілітацію.

За словами Погребняка, раніше стан хлопця різко погіршився через внутрішні травми, що викликали сильні болі в животі. Лікарі діагностували двомоментний розрив селезінки та внутрішньочеревну кровотечу. Пацієнта негайно доставили на операційний стіл, де за кілька хвилин провели видалення селезінки. Лікар зазначив, що операція пройшла успішно, анемію в хлопця відкоригували, і зараз він почувається краще, навіть усміхається.

Інцидент стався 2 жовтня під час конфлікту між двома студентами 15 та 17 років. Старший юнак побив молодшого, внаслідок чого той отримав важкі травми, охоплюючи струс мозку, розрив селезінки, а також ушкодження нирки та легені. Постраждалого госпіталізували до реанімаційного відділення Хмельницької міської дитячої лікарні.

За фактом побиття правоохоронці відкрили кримінальне провадження, а 17-річному підозрюваному суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Нагадаємо, понад половину українських чоловіків вважають, що небезпека фізичного насильства загрожує їм у закритих чоловічих середовищах, наприклад в інтернатах, військових училищах, армії та інших подібних. Серед можливих причин такої поведінки чоловіків щодо інших чоловіків опитані назвали бажання здаватися “крутим” та самостверджуватися в такий спосіб.

Торік на Львівщині поліція відкрила провадження після “посвяти” студентів-першокурсників у місцевому училищі. Вихованці старшого курсу одягли по черзі боксерську рукавицю та лупцювали першокурсників, знімаючи на відео. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter