15-річна українка Анна Лисенко розробила білизну для жінок, які зробили мастектомію

Дата: 13 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

15-річна Анна Лисенко розробила білизну для жінок, які зробили мастектомію – операцію з видалення молочної залози. Свою колекцію білизни Анна назвала “Це не недолік, це інша краса”.

Про це пише “Суспільне”.

Фото: ГО STEM IS FEM

Зі своєю ідеєю Анна виграла Гран-прі освітнього модуля “Легка промисловість” від громадської організації STEM is FEM й українського бренду жіночої білизни. Захід тривав два дні, у ньому взяли участь 30 дівчат з 15 міст України.

На початку навчання дівчата отримали завдання розробити власний комплект білизни, аби потім представити свої ескізи. Анна розповіла, що ідея створення бра для жінок із мастектомією в неї виникла одразу.

“Я побачила фотографії усміхненої жінки, і мене це дуже надихнуло. Я побачила цю усмішку, тобто звичайна білизна робить людину такою щасливою. Вона так, без однієї молочної залози, але вона така щаслива. Це мене дуже надихнуло”, – розповіла дівчина.

Анна також виграла можливість два тижні стажуватися в одному з українських брендів жіночої білизни.

Фото: ГО STEM IS FEM

Комплект складається з бра, у якому є одна чашечка, а інша – це просто тканина. Матеріали – бавовна +8% еластану, а матеріал фурнітури – пластик.

Білизна доступна у двох розмірах і в різних кольорах – чорному, білому, рожевому, червоному. На місці, де має бути шрам, комплект має вишивку у вигляді квітів.

Жовтень — місяць боротьби з раком молочної залози. Деякі українські бізнеси запустили спеціальні акції на підтримку жінок, що борються з цією хворобою. Приміром, ювелірний дім SOVA презентував відеопроєкт, у якому експерти з питань жіночого здоровʼя та героїні, що побороли діагноз, відповідають на питання, які цікавлять тисячі жінок.

Крім того, до місяця жіночого здоровʼя ювелірний дім створив лімітований рожевий браслет, всі кошти з продажу якого будуть спрямовані до Благодійного фонду “Квітна” на підтримку роботи Мобільної клініки жіночого здоровʼя, аби кожна жінка у регіонах, де буде працювати платформа, могла пройти обстеження безоплатно.

Фото: SOVA

Тим часом інтернет-магазин спідньої білизни “brabrabra” спільно з експериментальним ювелірним проєктом Select Sport створили прикрасу зі срібла – Пташку-долоньку, яка символізує турботу про себе та є нагадуванням важливості перевірки свого організму.

У жовтні на сайті можна придбати комплект нової лімітованої колекції “Відчуття” та отримати прикрасу-нагадування у подарунок. Пташку-долоньку можна також придбати окремо, і кошти з продажу будуть направлені до Фонду боротьби з раком для того, щоб організувати виїзну мамографію для жінок та дівчат у містах України.

Фото: brabrabra

Нагадаємо, що 7 жовтня в Урбан-парку відбувся рожевий забіг Race for the Cure. Організатор заходу – фонд підтримки дорослих онкопацієнтів Inspiration Family – прагне зібрати кошти на закупівлю препарату для лікування раку молочної залози. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter