11-класнику з Гани дозволили залишитися в Німеччині після того, як до цього закликали понад 100 тисяч людей

Дата: 11 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Понад 100 тисяч людей підписали петицію з проханням не депортувати з Німеччини 18-річного учня гамбурзької школи Джоела, який прибув до країни з Гани. У результаті влада переглянула своє рішення.

Про це повідомляє видання Spiegel.

Фото: Jannis Große

Так, Джоел приїхав до Гамбурга чотири роки тому з Гани як неповнолітній без супроводу дорослих для возз’єднання зі своїми батьком і сестрою. Коли він досяг повноліття, термін його дозволеного перебування закінчився, і його мали депортувати.

Вчителька та однокласники Джоела зі школи району Нельсона Мандели в громаді Вільгельмсбург організували кампанію із закликом не депортувати його. Вони створили відповідну петицію, яку підписали більш ніж 100 тисяч людей.

Гамбурзька комісія в справах біженців зрештою підтримала бажання Джоела залишитися в Німеччині.

“Ми закликаємо Сенат Гамбурга задовольнити прохання про надання дозволу на перебування в складних життєвих обставинах і надати дозвіл на проживання”, – сказав голова комісії, депутат від Соціал-демократичної партії Німеччини Еккехард Висоцький.

Сам Джоел зазначив, що депортація до Гани не лише позбавила б його атестата про закінчення школи, але й змусила б його розлучитися з родиною, оскільки батько і сестра залишилися б у Німеччині.

Дискусії стосовно депортації іноземців у Німеччині загострилися кілька місяців тому, після серії нападів, вчинених іноземцями. Деякі з них мали смертельні наслідки.

Нагадаємо, що в червні минулого року на з’їзді Євангельських Церков у Нюрнберзі канцлер Олаф Шольц розповідав про війну в Україні та велику кількість біженців, які останніми місяцями прибували до Німеччини.

“Я вже пожартував на Європейській раді: Німеччина повинна мати великий пляж на Середземному морі. Насправді в Німеччині опиняється більше біженців, які прибувають до Європи через Середземне море, ніж в окремих країнах, що межують із Середземним морем”, – сказав він.

Цей жарт викликав оплески аудиторії, однак згодом його розкритикували в соцмережах. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter