У Києві відбувся Марш рівності

Дата: 12 Червня 2016
A+ A- Підписатися

У Києві відбувається хода на захист прав людини, зокрема права на мирні зібрання, а також проти дискримінації представників ЛГБТ-спільноти.  

09:20 Як повідомляє кореспондентка Центру інформації про права людини, по бульвару Тараса Шевченко до місця збору учасників є кілька входів як для активістів, так і окремий для журналістів.

“По бульвару вишикувались один за одним величезна кількість поліцейських автобусів. ЗМІ та поліцейських значно більше, ніж учасників, але ще тільки формується колона по вісім людей. Є люди у вишиванках та звичайному одязі”, – розповідає кореспондентка Центру Ірина Виртосу.

На пунктах пропуску поліція перевіряє металошукачами людей на металеві та вибухонебезпечні предмети. За спостереженням кореспондентки, це відбувається чемно, без оціночних суджень та дуже швидко, аби не створювати черги.

“Загальна атмосфера напружена. Учасники хвилюються і сподіваються, що Марш рівності відбудеться без насильства. Праворадикалів не бачила, але учасники кажуть, що є окремі особистості, які привертають увагу. Як сказав один із активістів: “Нічого, для кількості нехай будуть”, – каже Ірина Виртосу.

09:56 Чоловік вирвав прапор України в активіста. Поліцейські порушника вивели. 

10:02 До колони доєднались п’ятеро людей з плакатами, які мирно протестували “проти пропаганди ЛГБТ”. Співорганізаторка Маршу рівності Анна Шаригіна називає це ознакою демократичного суспільства, коли люди готові висловлювати свою точку зору. Як повідомляє кореспондентка Центру, атмосфера на Марші рівності напружується. 

10:25 Марш рівності офіційно завершений біля станції метро “Льва Толстого”. Учасників розводять по автобусах. Як зауважує Ірина Виртосу, закінчення маршу – це все одно продовження ходи, тому поліція контролює безпеку і пояснює активістам, як виходити. 

Журналісти Центру інформації про права людини висвітлюватимуть події під час Маршу рівності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter