Під російським посольством вимагали місце знаходження 15 зниклих безвісти в Криму

Дата: 25 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

Під посольством Росії активісти зібрались п’ятий раз, аби вимагати від російської влади повідомити про місце знаходження 15 безвісти зниклих у Криму громадян України.

Про це повідомляє кореспондент Центру інформації про права людини.

“Уже шість місяців чекають його друзі й рідні на зниклого 25 травня в Бахчисараї Ервіна Ібрагімова. Уже шість місяців ми запитуємо в російської влади, під чиїм контролем знаходиться Крим, де він. За два роки зникли безвісти 15 громадян. 11 із 15 зниклих – кримські татари”, – розповідає Євгенія Андріюк, заступниця координатора Крим SOS.

“Російська влада не проводить ефективного розслідування. Досі немає відповіді, де ці люди. Тому нам лишається як громадськості виходити сюди 25 числа кожного місяця й ставити одне й те саме питання. Ми будемо виходити доти, доки ми не отримаємо відповідей”, – додала вона.

Учасники акції були з білими пов’язками на очах. Це, за словами організаторів акції, символізує забуття проблеми зниклих безвісти в окупованому Криму.

“Це нецікаво і цій інформації не надають жодного значення”, – коментує Євгенія Андріюк.

Ервін Ібрагімов є одним з восьми героїв українського марафону написання листів, каже Марія Гур’єва, речниця Amnesty International. Вона закликає усіх небайдужих підписувати петиції до де-факто влади Криму, вимагаючи таким чином ефективно розслідувати зникнення Ервіна.

“По завершенні марафону, ми будемо збирати усі підписи, листи надсилати на адресу де-факто влади Криму. Таким чином вона буде розуміти, що ті жахливі порушення прав людини в Криму не лишаються непоміченими, що вся Україна та світ спостерігає за тим, що відбувається. Надзвичайно важливо, щоб таких підписів було якомога більше, тоді ми зможемо щось змінити на території Криму“, – переконана вона і попросила також писати листи-підтримки близьким Ервіна Ібрагімова, які зараз переживають вкрай важкі часи.

Нагадаємо, раніше міжнародні та українські правозахисники надіслали подання до Міжнародного кримінального суду про злочини в окупованому Криму. Серед безвісти зниклих у них у списку є Федір Костенко, Василь Черниш, Іван Бондарець, Валерій Ващук, Леонід Корж, Тимур Шаймарданов, Сейран Зейнедінов, Іслям Джеппаров, Джевдет Іслямов, Ескандер Апселямов, Усеїн Сайтнабієв, Маресель Аляутдінов, Ельдар Селямієв, Ервін Ібрагімов та Арсен Алієв. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter