На платформах “Дія.Цифрова освіта” та Megogo з’явились освітні серіали жестовою мовою

Дата: 17 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

На платформах “Дія.Цифрова освіта” та Megogo з’явились освітні серіали з цифрової грамотності жестовою мовою.

Як повідомили в пресслужбі медіасервісу “Megogo”, влітку цього року сервіс підписав меморандум про співпрацю з Міністерством цифрової трансформації України, результатом якої стала трансляція серіалів.

Зокрема, жестовою мовою транслюються: “Зірки е-демократії”, “Дружні цифрові фінанси”, “TikTok / Instagram / Facebook: як залишатися в тренді у 2020”, серіал для батьків “Безпека дітей в інтернеті”, “Відкриті дані для бізнесу”, “Як стати YouTube-блогером”, “Цифрові навички для вчителів” та “Тренінг для тренерів”.

Над функціоналом працювала команда соціальної ініціативи “Дивись, як чутно”, що створена медіасервісом.

Перегляд серіалів безкоштовний, вони доступні в окремому розділі “Дивись, як чутно”. Крім того, освітні серіали отримали додатковий функціонал – субтитри.

Наразі міністерство та медіасервіс не припиняють співпраці й ведуть роботу над інклюзивною адаптацією освітніх серіалів з цифрової грамотності.

“Для нас принципово важливо робити освітні серіали з цифрової грамотності доступними абсолютно для всіх. Ми створюємо максимально інклюзивні освітні продукти. І переконані, що цифровою грамотністю має володіти кожен громадянин”, – цитує пресслужба заступницю міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерію Іонан.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter