Учасник ООС підпалив себе на Майдані через політику Зеленського

Дата: 12 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

У ніч із 10 на 11 жовтня 49-річний боєць ООС Микола Микитенко вчинив самоспалення на Майдані Незалежності на знак протесту проти політики президента Володимира Зеленського.

Про це виданню ZMINA повідомили в організації “Відсіч”.

11 жовтня Суспільне з посиланням на пресслужбу Шевченківського управління Національної поліції в місті Києві повідомило, що чоловік 1971 року народження облив себе запальною сумішшю на Майдані та підпалив. Свідки зазначили, що вони намагалися збити полум’я.

“У нього 97% опіків тіла. Він госпіталізований до опікового центру. Наразі встановлюються мотиви та причини”, — зазначили у пресслужбі та додали, що також наразі встановлюють особу чоловіка.

Водночас у “Відсічі” кажуть, що це був саме Микола Микитенко, який пише про свій намір та причини такого вчинку у дописах на фейсбук-сторінці.  

З останніх дописів Микитенка у фейсбуку можна зрозуміти, що він невдовлений політикою Володимира Зеленського щодо бійців, які сьогодні захищають Україну від агресора. Рідні також це підтверджують. Окрім того, в соцмережі чоловік закликав усіх виходити на протест за Україну, як це зробила громадськість 24 серпня на День Незалежності.

За інформацією доньки Микитенка, військовослужбовиці Юлії Микитенко, на цей час чоловік живий. Однак шанси вижити – мінімальні.

https://www.facebook.com/rok.org.ua/posts/707077370162369

У “Відсічі” повідомляють, що у 2014 Микола Микитенко брав участь у боях під Слов‘янськом у складі добровольчого батальйону Національної гвардії України ім. Сергія Кульчицького. Під час евакуації̈збитого вертольоту на Карачуні він отримав поранення, має групу інвалідності. Після лікування служив у різних бойових підрозділах в зоні ООС.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter