Президентка Швейцарії закликала ООН і ОБСЄ негайно відправити своїх представників до Криму

Дата: 23 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Соммаруга заявила про необхідність відправити представників ОБСЄ і ООН до окупованого Криму для моніторингу дотримання прав людини.

Про це вона сказала на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським, передає “Крим.Реалії“. 

“Швейцарія не визнає анексії Криму і вважає, що ООН і ОБСЄ повинні негайно відправити туди своїх представників з прав людини”, –​ зазначила Соммаруга.

30 червня перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар обговорила з главою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ) Халітом Чевіком пріоритетні напрями діяльності СММ. Джеппар вказала на те, що моніторинг організації має поширюватись і на тимчасово окупований Крим.

У лютому цього року делегації США, Євросоюзу та України при ОБСЄ під час засідання постійної ради організації у Відні зазначили, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ має отримати повний і безперешкодний доступ до Криму.

У 2018 році представник преспідрозділу СММ ОБСЄ Драган Ніколіч-Соломон повідомив, що спостерігачі місії могли б працювати в Криму, але для цього необхідний консенсус серед країн-учасниць організації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter