Рада підтримала висновки ТСК щодо справ Гандзюк, Стерненка та судді Гольник

Дата: 17 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Верховна Рада затвердила звіт Тимчасової слідчої комісії щодо розслідувань нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів у 2017–2018 роках.

Про це повідомили на сайті парламенту. 

За проєкт постанови №3634 проголосували 307 народних депутатів. Комісія вважає за необхідне звернути увагу Кабінету Міністрів, Офісу генерального прокурора, Національної поліції, Служби безпеки України на необхідність проведення повного та всебічного розслідування з дотриманням законних строків за фактами нападів на громадських активістів. 

Звіт мають оприлюднити в газеті “Голос України”, а також надіслати президенту, голові Верховної Ради, прем’єр-міністру, Офісу генпрокурора, СБУ, МВС, Нацполіції, щоб вони відреагували в межах компетенції. Через два тижні після цього вони мають поінформувати Верховну Раду за наслідками розгляду матеріалів. 

Члени комісії дійшли висновку, що в справі судді Гольник правоохоронці неправильно кваліфікували злочин. Через це слідство не встановлює ні організаторів, ні замовників нападу попри клопотання захисту, а також інформацію, яку надавали слідству. 

“Комісія виявила конкретні факти та свідчення, які можуть свідчити про неналежне розслідування в справах Гандзюк та Стерненка, а тому наголошує на необхідності продовження своєї роботи для подальшого проведення перевірки відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів”, – кажуть автори звіту. 

За словами членів комісії, розслідування справи Катерини Гандзюк після певних успіхів фактично зупинилося, а в справі активіста Стерненка є непоодинокі випадки витоку матеріалів кримінальних проваджень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter