Рахунки депутата Киви арештовано в справі про наклеп на Катерину Гандзюк

Дата: 30 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Державна виконавча служба 22 квітня наклала арешт на рахунки народного депутата Іллі Киви для забезпечення сплати судового збору в справі про наклеп на Катерину Гандзюк, де депутата суд визнав винним.

Про це повідомляє юридична компанія “Міллер” на своїй фейсбук-сторінці.

У компанії нагадують, що 26 червня 2019 року Солом’янський районний суд м. Києва задовольнив позов батька Катерини Гандзюк до Іллі Киви та ТОВ “Голдберрі” про захист честі, гідності, ділової репутації та зобов’язання спростувати недостовірну інформацію про те, що Катерина Гандзюк була причетна до корупційних дій.

Зокрема, суд визнав недостовірною інформацію, поширену 2 жовтня 2018 року Кивою в ефірі телеканалу “Еспресо. TV”, такого змісту: “Я знаю, что Гандзюк сидела на разворовывании городского бюджета”.

Суд зобов’язав Киву спростувати недостовірну інформацію в ефірі телеканалу “Еспресо. TV”, а також  зобов’язав виконавчу службу стягнути з Киви судовий збір у розмірі 1409,60 грн на користь Віктора Гандзюка.

22 квітня 2020 року на виконання згаданого рішення суду державний виконавець Дніпровського районного відділу ДВС у м. Києві ухвалив постанову про накладення арешту на кошти Киви для забезпечення сплати судового збору.

У юридичній компанії додали, що в разі невиконання іншої частини рішення суду, а саме спростування наклепу, проти Киви може бути розпочате кримінальне провадження відповідно до статті 382 КК України.

Як відомо, Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня 2019-го п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років утримання під вартою.

Гандзюк за життя не раз критикувала правоохоронні органи й не відкидала, що замовники нападу на неї можуть бути в “погонах”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter