Справа Шеремета: свідки заявили про алібі підозрюваної Дугарь

Дата: 15 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Свідки розповіли, що на момент скоєння злочину одна з підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета Яна Дугарь перебувала на території 66-го військового шпиталю в Покровську на Донеччині.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

 

Заяву про алібі дівчини свідки зробили під час засідання в Печерському районному суді, де 15 січня розглядали клопотання про зміну Дугарь запобіжного заходу. На запитання прокурора, чи були свідок Тетяна Палфій і Дугарь у період із 16 по 18 липня разом, вона відповіла: “У наряди ми разом заступали”. Адвокати підозрюваної також повідомили, що у них є ще кілька свідків, і попросили суд перенести засідання.

Наступне засідання в справі відбудеться 17 січня.

Нагадаємо, 12 грудня правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко (Лисицю), музиканта й добровольця Андрія Антоненка (Riffmaster), добровольців Владислава та Інну Грищенків (Бучу й Пуму).

Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні

Після обрання запобіжних заходів захист Антоненка подав до Печерського районного суду Києва позов про захист честі та гідності проти очільника МВС Арсена Авакова, першого заступника голови Нацполіції Євгена Коваля, генпрокурора Руслана Рябошапки та президента Володимира Зеленського

Незадовго до цього захист родини Владислава та Інни Грищенків, яких також звинуватили у ймовірній причетності до вбивства журналіста Шеремета, вимагав спростування цієї інформації від МВС.

Волонтерка Юлія Кузьменко також подала позов про захист честі, гідності та ділової репутації проти МВС та очільника відомства Арсена Авакова. Цікаво, що суддею в справі авторозподіл призначив Сергія Вовка, який ухвалював рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для волонтерки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter