Підозрюваний у справі Гандзюк Павловський бреше про лікування, аби не ходити в суд

Дата: 16 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Підозрюваний у справі нападу на Катерину Гандзюк експомічник народного депутата Ігор Павловський уже місяць не перебуває на стаціонарі в лікарні. Попри це він уже вчетверте не з’явився на судове засідання щодо розгляду його справи по суті під приводом лікування.

Ігор Павловський Ігор Павловський

Про це йдеться на сторінці ініціативи “Хто Замовив Катю Гандзюк?”.

“Павловський був такий хворий, що не їздив на суди і не давав покази, чим зривав судові засідання. Один за одним суди не відбувались. Павловський надавав довідки про те, що перебуває на стаціонарному лікуванні в Центрі реконструктивної та відновної медицини Одеського національного медичного університету”, – пишуть автори заяви.

На останньому засіданні, 15 жовтня, суддя Приморського суду Одеси вказав знову як причину відсутності обвинуваченого його перебування на стаціонарі в лікарні, саме в Центрі реконструктивної та відновної медицини Одеського національного медичного університету.

“Лава підсудних порожня. Адвокати Павловського відсутні. На суді та після щось мимрить прокурор про хворобу обвинувачуваного та неможливість примусового приводу в суд, права людини та європейські цінності. Сперечається з активістами, захищаючи (?!) злочинця. Нова група прокурорів, кажете?” – написав на своїй сторінці у фейсбуку про чергове зірване засідання батько Катерини Віктор Гандзюк.

Проте активісти навідалися до цього закладу і виявили, що Павловський уже місяць тут не лікується.

“Одеський активіст Віталій Устименко поїхав до медичного закладу і з’ясував: Павловський не перебуває і вже місяць не перебував тут на лікуванні. Його виписали. Цей факт зафіксували в присутності поліції та написали заяву”, – вказано в повідомленні.

На переконання активістів ініціативи, Павловського “покриває” прокурор Генеральної прокуратури Дмитро Боян. Оскільки ще 13 вересня Шевченківський суд зобов’язав Бояна перевірити, чи дійсно Павловський проходить лікування у вказаному медичному закладі.

“Тепер у ГПУ є привід змінити Павловському запобіжний захід і вже примусово доставляти на всі важливі суди. У ГПУ тепер є причина звільнити покривача вбивць – прокурора Бояна. Розпочати по ньому розслідування і посадити за ґрати. І більше того, в ГПУ тепер є чудова можливість висунути саботажнику Павловському адекватніші звинувачення у справі і посадити за його гріх – організацію вбивства”, – обурені активісти.

Через неприсутність у суді Павловського засідання перенесли на 24 жовтня.

Нагадаємо, що саме через лікування Павловського в одеській лікарні суд призначили не за місцем його проживання, в Херсоні, а в Одесі. Отже, представники потерпілої сторони вимушені щоразу приїжджати з Херсона саме сюди.

Як відомо, Павловський вже раніше “прогулював” допити в Шевченківському суді Києва, посилаючись на стан здоров’я. Попри це наприкінці липня його помітили на футболі в Одесі.

Після появи підозрюваного, який мав перебувати під домашнім арештом, на вечірньому матчі стало відомо, що прокуратура не подала клопотання на продовження йому запобіжного заходу, аргументуючи так само станом здоров’я.

У квітні Павловському змінили кваліфікацію справи зі співорганізацїі нападу на Гандзюк на приховування злочину. Тоді ж його відпустили під домашній арешт, після п’яти місяців ув’язнення.

Підозру Павловському вручили в листопаді 2018 року лише тоді, коли його прізвище як імовірного співучасника нападу оприлюднили активісти ініціативи “Хто замовив Катерину Гандзюк?”.

Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня п’ятьом виконавцям нападу суд призначив від трьох до шести років утримання під вартою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter