Справа Гандзюк: у ГПУ підтвердили, що не подали клопотання на продовження домашнього арешту Павловському

Дата: 30 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Речник Генпрокуратури Андрій Лисенко підтвердив, що прокурори не подали клопотання на продовження запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту підозрюваному у справі Катерини Гандзюк Ігорю Павловському.

Про це Лисенко повідомив УНІАН.

Ігор Павловський 

Він пояснив відсутність клопотання про продовження арешту станом здоров’я підозрюваного.

Як відомо, Павловський 28 липня з’явився на футбольному матчі в Одесі, хоча, відповідно до умов домашнього арешту, він мав перебувати з восьмої вечора вдома в Херсоні. Зрештою, від його приятеля, місцевого депутата Ігоря Шведа, кореспондентка Центру прав людини ZMINA дізналась, що Павловський уже не перебуває під домашнім арештом, а термін попереднього запобіжного заходу сплив 26 червня. Нове клопотання на продовження запобіжного заходу прокуратура не подала. 

Нагадаємо, уже колишньому помічнику Миколи Паламарчука, народного депутата від Блоку Петра Порошенка, Ігорю Павловському оголосили підозру в співорганізації вбивства Катерини Гандзюк у листопаді 2018 року, після того як його ім’я як співучасника злочину публічно оголосили активісти.

Зокрема, саме в будинок до Павловського перед втечею приїхали двоє виконавців нападу Сергій Торбін та Володимир Васянович, де також перебував ще один підозрюваний у справі як співорганізатор  раніше засуджений за серійні вбивства Олексій Левін. У будинку Павловського виконавці отримали гроші, аби переховуватися від слідства. 

17 квітня стало відомо, що прокуратура змінила підозру Павловському: замість організації злочину йому інкримінують його замовчування. За два тижні після цього його відпустили під домашній арешт і зобов’язали носити електронний браслет, посилаючись на стан здоров’я.

Нагадаємо, що Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років утримання під вартою. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter