Російський суд лишив по 14 років колонії для “диверсантів” Дудки та Бессарабова

Дата: 15 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Верховний суд Росії визнав законним вирок українським політв’язням Володимиру Дудці й Олексію Бессарабову, яких російські силовики звинуватили в підготуванні диверсій у Криму і .

Про це повідомляє російське ТАСС.

Судді залишили вирок першої інстанції чинним. Зі свого боку адвокатка Дудки Оксана Железняк повідомила, що її підзахисний та Олексій Бессарабов перебувають у списках на обмін. 

“Дудка і Бессарабов перебувають у списку на обмін. Це той самий список, за яким проводився обмін раніше, просто він великий, і частина в’язнів залишилася в Росії”, – сказала вона.

Захисниця додала, що сподівається на першочергове звільнення обох українців через “суворість призначеного їм покарання”.

За даними правозахисників, Росія досі утримує у себе 86 українців. 7 вересня до України в межах масштабного обміну повернулися 24 полонені моряки, Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух та інші політв’язні, яких РФ роками незаконно утримувала у себе.

Дату наступного обміну офіційно не називають ні в Україні, ні в Росії, але в Офісі президента повідомляли, що списки в’язнів, яких хочуть повернути, можуть з’явитися в жовтні. 

На сьогодні відомо, що Архієпископ Сімферопольський і Кримський ПЦУ Климент уже закликав президента Зеленського занести до списку наступного обміну Володимира Дудку, Костянтина Давиденка, а також кримських татар, яких російські силовики переслідують за звинуваченнями в участі у “Хізб ут-Тахрір”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter