Нацрада просить суд забрати ліцензію у NewsOne

Дата: 02 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення просить Окружний адміністративний суд міста Києва анулювати ліцензію на мовлення телеканалу NewsOne.

Про це повідомляє пресслужба суду. 

Наразі суд вирішує, чи відкривати провадження за цією адміністративною справою. 

Як відомо, у червні NewsOne спільно з російським телеканалом “Россия 24” мали намір провести телеміст під назвою “Треба поговорити”. Тоді інформація про імовірне проведення шоу спричинила хвилю обурення: тодішній прем’єр-міністр Володимир Гройсман назвав майбутній ефір спробою реваншу та закликав керівництво українського каналу NewsOne відмовитися від цієї ідеї, а низка експертів наголошувала на тому, що проведення телемосту – порушення чинного законодавства. 

Згодом керівництво каналу заявило, що скасувало проведення передачі, проте ГПУ зареєструвала провадження про замах на скоєння державної зради через анонс і викликала на допит керівництво та журналістів NewsOne. 

Згодом Нацрада прийшла до каналу з перевіркою. Експерти національного регулятора говорили, що телеміст був лише контекстом її проведення, адже попередній аналіз контенту мовника показав, що NewsOne неодноразово транслювали мову ворожнечі. 

Нагадаємо, що нещодавно Нацрада відмовилася продовжувати ліцензію на цифрове мовлення телеканалу “112 Україна”. За словами членів ради, декілька років тому канал виграв конкурси в багатьох областях, фактично залишивши глядачів без регіональної журналістики. Тоді в “112 Україна” таке рішення назвали цензурою, а згодом подали до суду на відомство. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter