Росіяни вдарили керованою авіабомбою по ринку у Куп’янську: постраждали цивільні, є загибла

Дата: 24 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Внаслідок обстрілу російськими військовими 24 жовтня у Куп’янську на Харківщині постраждали понад десятеро цивільних, а одна людина загинула. 

Про це розповіли у Нацполіції та голова тамтешньої ОВА Олег Синєгубов. 

Для удару росіяни використали керовану авіабомбу. 

Снаряд поцілив по території поблизу місцевого ринку зранку. Як наслідок, зруйнована двоповерхова будівля на ринку, пошкоджені 12 торговельних кіосків, дитсадок, житлові будинки та адміністративна будівля. 

Щодо постраждалих цивільних, то спершу повідомляли про сімох поранених, але згодом їх кількість збільшилась до дев’яти. Потерпілі отримали ушкодження різного ступеня тяжкості, а одну жінку витягли з-під завалів у тяжкому стані. Нині четверо знаходяться у шпиталі. 

На місці події продовжують працювати слідчо-оперативна група, криміналісти та вибухотехніки.

Нагадаємо, що вересень 2024-го став місяцем з найбільшою кількістю жертв серед цивільних за час великої війни. До цього найбільшу кількість загиблих та постраждалих фіксували літом 2024-го. За три місяці їх побільшало на 45%, якщо порівнювати з аналогічним періодом до цього.

Причинами збільшення жертв називають, між іншим, використання РФ вибухової зброї із широким радіусом дії в населених пунктах, наприклад, керованих авіабомб. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter