Верховний Суд відкрив провадження проти Андрія Портнова за скаргою ЦПК

Дата: 18 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Центр протидії корупції повідомив, що Верховний Суд відкрив провадження за скаргою громадської організації у справі Андрія Портнова до ЦПК.  

Про це йдеться на сайті Центру протидії корупції. 

Колаж: Центр протидії корупції

Раніше ексголова Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов подавав позов до суду на ЦПК та “Фокус”, вимагаючи визнати, що він “не проросійський діяч”. У позові Портнов просив визнати публікацію “Фокуса” з посиланням на заяви експертів ЦПК недостовірною, а також такою, що “порочить його честь, гідність і ділову репутацію”. 

Це не перша справа Портнова проти ЦПК. Кілька років тому він також подав на ЦПК до суду, вимагаючи спростувати інформацію про його нібито причетність до кримінального провадження щодо незаконного збагачення. Тоді ЦПК виграв справу у Верховному Суді. 

Наразі інформація про відкриття провадження у Верховному Суді є лише в “Електронному суді”. ЦПК очікує на появу ухвали в реєстрі та продовжує участь у судовому процесі. 

Також перший заступник директора Національного антикорупційного бюро України Гізо Углава заявив, що подав позов про захист честі та гідності проти Центру протидії корупції та особисто голови правління організації Віталія Шабуніна з вимогою спростувати інформацію щодо його причетності до витоку даних досудового розслідування НАБУ.

Нагадаємо, що в травні директор НАБУ усунув від виконання обов’язків свого першого заступника Гізо Углаву. Таке рішення ухвалили через розслідування про злив даних.

За даними ЗМІ, злив відбувався консультанту Офісу президента Юрію Голику. Зокрема, у вилученому в Голика телефоні детективи НАБУ нібито знайшли підтвердження того, що він одержував детальну інформацію про перебіг розслідування через бізнесмена Георгія Біркадзе.

12 липня Гізо Углава повідомив, що пройшов детектор брехні і запевнив, що до зливів інформації про перебіг слідства в кримінальних справах НАБУ не причетний.

Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін прокоментував інформацію про підготовку йому підозри за начебто “неявку на військову службу та незаконне використання автівки, придбаної волонтерами для потреб військових”. Активіст вважає, що до цього причетний Офіс президента. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter