В окупованому Бердянську дітей, які вчаться в українських школах онлайн, погрожують вилучити з родин

Дата: 18 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

У Бердянську Запорізької області окупанти погрожують позбавити батьківських прав тих місцевих жителів, чиї діти вчаться в українських школах онлайн.

Про це повідомив заступник голови Бердянської райради Віктор Дудукалов в ефірі телеканалу “Еспресо”.

Окупований Бердянськ. Джерело: росЗМІ

Він уточнив, що загроз і випадків штрафів щодо батьків таких дітей останнім часом побільшало.

“Якщо дитина була помічена, що навчається в українській школі онлайн, росіяни штрафують батьків. Насправді тільки штраф окупанти визнають офіційно. Найбільша загроза — позбавлення батьківських прав і вилучення дитини з родини за навчання в українській школі”, – зазначив Дудукалов.

Батьки та учні в окупації обирають українську освіту паралельно з російською, сказав заступник голови райради.

Він пояснив, що дитині дуже важко не контактувати з російською школою в окупації, але батьки залишають дітей в нормальному середовищі, щоб вони здобули якісну освіту.

“Пропаганда РФ не спрацювала, і окупанти не змогли затягнути всіх гуртом співати гімн РФ. Вони третій навчальний рік підряд не можуть витягнути всіх дітей з українських шкіл. Тому ці погрози, штрафи й репресії продовжуються. А люди роблять такий вибір, бо вони українці”, – додав він.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на тимчасово окупованій частині Херсонщини озброєні російські військові напередодні початку нового навчального року провели перевірки родин, які виховують дітей шкільного віку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter