В окупованому Луганську чоловіка запроторили за ґрати на 23 роки за нібито співпрацю із ЗСУ

Дата: 16 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Незаконний суд в окупованому Луганську ув’язнив на 23 роки в колонії суворого режиму мешканця Луганщини Дениса Постникова за нібито передавання ЗСУ координат для завдання ударів.

Про це пише слідком РФ.

Скриншот

Окупаційний суд визнав Постникова винним у скоєнні таких “злочинів”:

  • співучасті в застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни (частина 5 статті 33, частина 1 статті 356 КК РФ);
  • замаху на вбивство (частина 3 статті 30, пункти “а”, “е”, “ж” частини 2 статті 105 КК РФ);
  • умисному знищенні або пошкодженні майна (частина 2 статті 167 КК РФ);
  • незаконному придбанні  та зберіганні боєприпасів (частина 1 статті 222 КК РФ).

За версією російського слідства, з квітня до травня 2022 року Постников нібито передавав військовослужбовцям ЗСУ координати ворожих об’єктів для артилерійського обстрілу. Зокрема, у квітні 2022 року за винагороду в 15 тисяч рублів надав українському захиснику координати спортивної арени “Льодовий палац” і готелю “Мир”, розташованих у Сєвєродонецьку.

Завдяки цьому будівлі були обстріляні з артилерії й зруйновані. Окупанти стверджують, що це також спричинило небезпеку для життя цивільних, зокрема дітей.

Під час затримання Постникова за місцем його проживання ефесбівці нібито виявили боєприпаси.

Нагадаємо, що так званий верховний суд “ЛНР” засудив за нібито шпигунство на користь ЗСУ двох українців – 51-річного Олександра Соколова та 28-річного Віктора Солдатка. Крім того, Нацполіція підозрює росіянина Ульмяна Намінова в тому, що він сфабрикував обвинувальний висновок проти українських військовополонених Віктора і Романа Дідиків. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter