Капітану іноземного судна загрожує п’ять років позбавлення волі за порушення порядку в’їзду на окуповану територію України

Дата: 15 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальний акт щодо капітана іноземного морського судна, затриманого в акваторії порту Рені Одеської області в липні 2024 року: йому інкримінують порушення порядку в’їзду та виїзду на окуповану територію України.

Про це повідомила прокуратура Автономної Республіки Крим. 

Конфісковане судно. Джерело: ДПСУ

Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Слідство встановило, що в травні 2024 року обвинувачений, керуючи судном USKO MFU під прапором Камеруну, з порушенням законодавства України та норм міжнародного морського права незаконно зайшов до закритого Україною Севастопольського морського торговельного порту.

У червні того ж року капітан, повторно порушуючи порядок, незаконно вивів судно з порту Севастополя. Щоб приховати протиправну діяльність, обвинувачений періодично вимикав автоматичну ідентифікаційну систему AIS та вносив до неї неправдиві відомості щодо курсу. Останнє є порушенням вимог безпеки мореплавства.

Під час проходу через акваторію порту Рені судно USKO MFU затримали. Суд наклав на нього арешт. Згодом судно передали в управління АРМА.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Україна конфіскувала суховантаж USKO MFU під прапором Камеруну за незаконне вивезення зерна через закриті морські порти окупованого Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter