Вересень цього року став місяцем з найбільшою кількістю жертв серед цивільних – ООН

Дата: 12 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Вересень в Україні став місяцем із найбільшою кількістю жертв серед мирного населення у 2024 році. Загинуло щонайменше 208 мирних жителів і 1 220 зазнали поранень.

Про це йдеться в повідомленні ООН.

Наслідки російської атаки по Херсону. Архівне фото

За даними ООН, цього місяця загинуло девʼять дітей, а ще 76 отримали поранення. Серед загиблих 46% були старші за 60 років.

На думку експертів, кількість жертв збільшилася через атаки із застосуванням ракет по всій Україні та авіаційних бомб, особливо по Харкову і Запоріжжю.

Повідомляється, що поблизу лінії фронту значна частина жертв припадає на атаки з використанням дронів. На неокупованій території Херсонщини атаки безпілотників стали причиною половини жертв серед цивільного населення.

У вересні, як і до того  92% жертв серед цивільного населення загинули на неокупованій території, 96% пошкоджень освітніх і медичних установ розташовані також на підконтрольній українському уряду території.

Щонайменше 30 обстрілів пошкодили або зруйнували енергетичну інфраструктуру (25 на вільній території України, і 5 на території, окупованій РФ).

Як зазначають експерти, загалом від 24 лютого 2022 року загинули 11 973 цивільних українці, 25 943 отримали поранення.

Нагадаємо, за даними Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, за три літніх місяці 2024 року кількість цивільних українців, загиблих та постраждалих унаслідок повномасштабного російського вторгнення, збільшилася на 45%, якщо порівнювати з трьома місяцями до цього. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter