У Росії заарештували пропагандиста і військового Тринадцятого, який закликав убивати українських дітей

Дата: 08 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

У Росії заарештували військового пропагандиста Єгора Гузенка, відомого під позивним Тринадцятий, якого підозрюють у нападі на співробітника правоохоронних органів. Раніше Гузенко закликав до вбивства українських дітей.

Про це пише Інститут масової інформації з посиланням на “Медіазону”.

Фото з телеграм-каналу “Тринадцятий”

Так, суд у Новопавловську постановив узяти під варту адміністратора телеграм-каналу “Тринадцятий” Гузенка за звинуваченням у насильстві проти представника влади, що кваліфікується згідно з частиною 1 статті 318 Кримінального кодексу РФ.

Суд також повідомив, що раніше Гузенко перебував у розшуку у зв’язку зі справою про хуліганські дії. Пропагандиста відправили під варту на два місяці.

Єгора Гузенка затримали 5 жовтня під час заходу на честь дня міста в його рідному місті Новопавловськ. Кілька поліцейських разом з чоловіками в цивільному силоміць поклали його на землю обличчям донизу і продовжували утримувати в такому положенні.

Після арешту на каналі “Тринадцятий” зʼявилося відео з відділку поліції, де Гузенко повідомляв, що його побили під час затримання.

Точна причина затримання під час концерту залишається невідомою. Російські ресурси припускають, що привід міг полягати в тому, що блогер відмовився зняти маску і почав бійку з поліцейським. Інші версії пов’язують інцидент із тим, що він відмовився пройти медогляд або з тим, що перебував у розшуку з 2022 року.

Згідно з матеріалами видання, у 2021 році проти Єгора Гузенка відкрили справу за хуліганство після того, як він вистрілив у чоловіка з аерозольного пістолета. Він пояснював цей інцидент тим, що заступився за дівчину в Санкт-Петербурзі. Його помістили під домашній арешт, проте в березні 2022 року він порушив цей запобіжний захід і вирушив добровольцем на війну в Україну.

Нагадаємо, що 13 березня 2024 року російський пропагандист і військовий Тринадцятий закликав убивати українських дітей. Він виклав у своєму телеграм-каналі відео, на якому школярі співають українську народну пісню “Батько наш – Бандера”. Прокоментував це відео так: “Запам’ятайте! Ворог не має ні віку, ні статі. Завтра з цих дітей виростуть нові бандерівці, та їх уже не вилікувати. Цей вірус лікується лише знищенням заражених. Вони вже не люди”.

Гузенко висвітлює російське вторгнення в Україну, регулярно публікуючи антиукраїнські пости. У травні минулого року блогер оприлюднив на своєму телеграм-каналі відео з тортурами українського цивільного. На ньому видно, як побитого чоловіка змушують перепрошувати родичів загиблих російських десантників та “спокутувати свою провину” так, як вони скажуть.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter