На Донеччині під час евакуації цивільних загинув харківський волонтер

Дата: 07 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

На Донеччині, в селі Іллінка Курахівської громади, під час евакуаційної місії 6 жовтня загинув волонтер з Харкова на імʼя Тигран. Росіяни атакували FPV-дроном автомобіль, у якому перебували представники волонтерської організації. 

Про це повідомила харківська волонтерська організація “Троянда на руці” у своєму інстаграмі. 

Наслідки обстрілів Донеччини. Фото: Офіс генпрокурора

За даними слідства, 6 жовтня 2024 року в селі Іллінка Курахівської громади російська армія атакувала FPV-дроном автомобіль, у якому перебували представники волонтерської організації. Вони прямували евакуйовувати цивільних з небезпечного регіону. Від отриманих тілесних ушкоджень 37-річний волонтер загинув, а його колега 32 років дістав акубаротравму.

У неділю під вогонь російських військ також потрапили міста Часів Яр і Торецьк та село Серебрянка Бахмутського району, де від ударів зі ствольної артилерії травмовано 22-, 66- та 69-річного громадян.

У прокуратурі також уточнили, що в селищі Біленьке біля Краматорська поранення дістали четверо цивільних – чоловіки 34 і 41 року та 28-річна жінка із шестирічним сином.

Раніше волонтери харківської пошуково-рятувального загону “Троянда на руці” під час евакуації мешканців міста Українськ Донецької області натрапили на російського військового.

11 вересня волонтери “Троянди на руці” проводили евакуацію жителів міста Українськ Донецької області. Згідно з мапою аналітиків DeepState, населений пункт частково перебуває в “сірій зоні”, у місті тривають бої.

Нагадаємо, російські окупанти вдарили дроном по пункту видавання гуманітарної допомоги в Станіславі на Херсонщині, постраждали дві волонтерки 45 та 40 років.

Також росіяни обстріляли з FPV-дрона евакуаційний автобус на Херсонщині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter