Фотограф і воєнний кореспондент Іван Любиш-Кірдей вийшов з коми, проте ще не повернувся до свідомості

Дата: 23 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Поранений фотограф і воєнний кореспондент Іван Любиш-Кірдей вийшов з коми, його зняли з апарата штучної вентиляції легень і перевезли з Дніпра до Києва.

Про це повідомила його дружина Марія Семенченко на своїй сторінці у фейсбуку.

Поранений фотограф і воєнний кореспондент Іван Любиш-Кірдей. Фото з фейсбуку

“Він не в комі, але і не в свідомості. На жаль, не існує такої таблетки чи уколу, які могли би пришвидшити процес повернення Івана (та й будь-кого з такою травмою) до себе і до рідних. Треба чекати і вірити в краще. А це дуже тяжко. Особливо коли ти ні на що не впливаєш і не знаєш, куди прикласти своє бажання щось робити”, – написала дружина.

Іван досі перебуває в реанімації без свідомості. Друзі зможуть провідати його пізніше.

“Тепер я проситиму вас записувати не аудіо, а відео для Івана зі словами підтримки, новинами та вашими історіями. Вірю, що він скоро прийде до тями і зможе не лише почути вас, а й побачити. Ну і мені теж втішно чути і бачити вас”, – додала Марія.

Раніше лікарі фіксували покращення в стані українського фотографа і воєнного кореспондента Reuters Івана Любиша-Кірдея, який зазнав поранення під час російського обстрілу Краматорська 24 серпня.

Нагадаємо, оператор агенції Reuters Іван Любиш-Кірдей отримав важке поранення внаслідок російського удару по готелю “Сапфір” у Краматорську 24 серпня.

У Краматорську внаслідок російського удару по готелю “Сапфір” загинув радник з питань безпеки британського інформагентства Reuters Раян Еванс. Інші двоє журналістів команди Reuters були поранені, вони перебувають у лікарні. Один з них отримав серйозні поранення. Водночас Reuters не називає їхніх імен.

За даними правоохоронців, серед поранених – четверо репортерів: громадяни США, Німеччини, Латвії та України. Пораненим журналістам, віком 38, 40, 41 та 46 років, надано медичну допомогу. Чоловіки отримали мінно-вибухові травми, забій головного мозку, перелом ноги, контузії, різані рани й забої тіла. Двох з них госпіталізовано, інші лікуються амбулаторно.

Нацполіція зазначає, що Росія вдарила з ОТРК “Іскандер-М” по готелю, де жила команда репортерів іноземного медіа.

Іван Любиш-Кірдей знімав події на Євромайдані. У 2014 році він потрапив в Іловайський котел, з якого вирвався разом з колегами. Про це Іван зняв документальний фільм “Кривава війна в Україні – Втеча з Іловайська”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter