Війська РФ вночі вдарили керованими авіабомбами по Харкову: постраждали понад 20 людей, серед них троє дітей

Дата: 22 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Вночі 21 вересня війська РФ завдали керованими авіабомбами чергового удару по Харкову. У Шевченківському районі міста бомба влучила в пʼяти метрах від багатоповерхового житлового будинку, унаслідок цього щонайменше 21 людина зазнала поранень. Серед постраждалих троє дітей.

Про це повідомили прокуратура області та голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Наслідки російських ударів по Харкову. Джерело: телеграм-канал Олега Синєгубова

За даними прокурорів, обстріл стався учора близько 22:45. Одна з бомб влучила по Харкову, місце влучання другої бомби наразі встановлюють. Також зафіксовано влучання на території Малоданилівської ОТГ в районі житлової забудови.

Як розповів голова місцевої ОВА, з понад двадцяти постраждалих, восьмеро людей наразі госпіталізовані. Двоє з них – хлопець 17 років та жінка 39 років перебувають у важкому стані. Інші – у стані середньої тяжкості. 

Наслідки російських ударів по Харкову. Джерело: телеграм-канал Олега Синєгубова

“Зазнали руйнувань житлові будинки 16 та 9 поверхів, пошкоджені ще 7 будинків. Вибито понад 1200 вікон, пошкоджено 21 приватний автомобіль”, – зазначив Синєгубов.

Міський голова Харкова Ігор Терехов додав, що з постраждалих майже половина – десятеро – люди, старші 65 років. Одна восьмирічна дитина та двоє підлітків 17 років.

В обласній прокуратурі уточнили, що для ударів росіяни використали літак Су-34, який з Бєлгорода здійснив пуски трьох керованих авіаційних бомб. За попередніми даними, це ФАБ-250 з УМПК.

Нагадаємо, пізно увечері 20 вересня росіяни завдали кількох ударів керованими авіабомбами по центральній частині Харкова. Спочатку було відомо про 8 постраждалих, потім їхня кількість збільшилася до 11, серед потерпілих є діти. Загалом по місту зафіксували три удари.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter