Національний паралімпійський комітет: Успіхи паралімпійців слід перетворити на ефективну політику держави

Дата: 21 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Вагомі досягнення українських паралімпійців потрібно конвертувати в ефективну державну політику щодо людей з інвалідністю. 

Про це розповів президент Національного паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич під час пресконференції в Медіацентрі Україна. 

Українська паралімпійська збірна на цьогорічних іграх. Фото: Кабінет Міністрів України

Україна за підсумками цьогорічної паралімпіади ввійшла до десятки найсильніших команд світу. Українські спортсмени завоювали 82 медалі, серед яких 22 – золоті, 28 – срібні, а 32 – бронзові.

“Без ніг, без рук, з церебральним паралічем, незрячих, слабозорих, з ампутаціями, на візках – вони здатні боротися за цю країну, вони підіймають український прапор попри інвалідність. Подумаймо про їхню повносправність та необхідність підтримки, необхідність ефективного використання коштів для реалізації державної політики щодо них, зберігаючи їхні права, підтримуючи соціальну політику”, – закликав Сушкевич. 

Окремо президент Національного паралімпійського комітету України звернув увагу на важливість спортивно-фізкультурної реабілітації. Нині у парламенті перебуває законопроєкт №5344-д, що може ліквідувати цей вид реабілітації. 

“В серпні, під час Паралімпіади, він був у порядку денному. Ліквідувати спортивно-фізкультурну реабілітацію – ви розумієте що це значить? Мені сказали, що найближчим часом, цей законопроєкт, вже в цьому році  все-таки планують прийняти…”, – каже він.

Нагадаємо, що цьогоріч українська паралімпійська збірна була найчисленнішою за всю історію участі України. 

На цьогорічних іграх уперше в історії вагітна спортсменка Джоді Грінгем завоювала медаль.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter