Путін не поїде на інавгурацію президентки Мексики, де його мали б заарештувати

Дата: 20 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Російський диктатор Путін не поїде на інавгурацію президентки Мексики Клаудії Шейнбаум.  

Про це розповів директор Латиноамериканського департаменту МЗС Росії Олександр Щетинін в інтерв’ю RTVI.

Ілюстраційне зображення. Фото: news.house

Невідомо, з чим пов’язана відмова Путіна від подорожі. 

Про його можливий приїзд до країни медіа повідомили ще у серпні. Виявилось, що команда Шейнбаум покликала на урочисті події як російського диктатора, так й президента України Володимира Зеленського

Після цього українська влада попросила арештувати російського диктатора, бо Мексика є членом Міжнародного кримінального суду. Втім, мексиканські посадовці відхилили цей запит. Чинний президент Андрес Мануель Лопес Обрадор на пресконференції заявив, що “це не від нас залежить”.

Переміщення російського диктатора світом стали обмеженими, коли він отримав ордер на арешт від Міжнародного кримінального суду за викрадення українських дітей. 

До прикладу, торік він планував завітати до ПАР, утім, не зміг зробити цього через ордер. Щоб потрапити до країни, Путін погрожував громадянам ПАР війною, що під присягою в суді підтвердив південноафриканський президент Сиріл Рамафоса

Після цього Путін вже приїздив у Киргизстан, ОАЕ, Казахстан та Монголію, що викликало обурення України. 

Нагадаємо, що українські правоохоронці спільно з МКС п’ять місяців працювали над ордерами на арешт Путіна та його уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Тепер їх мають арештувати у 123 країнах світу. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter