Продюсеру Гарві Вайнштейну висунули нові звинувачення у сексуальних злочинах

Дата: 19 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Голлівудському продюсеру Гарві Вайнштейну, висунули нові обвинувачення у сексуальних злочинах. Це сталося після того, як напередодні він офіційно не визнав себе винним у справі, що стосується примусу до орального сексу в одному з готелів Мангеттена навесні 2006 року.

Про це повідомляє Euronews.

Фото: Purchase Licensing Rights

Нові свідчення проти Вайнштейна подала жінка, яка вирішила залишитися анонімною. Її адвокатка Ліндсі Голдбрум повідомила, що клієнтка готова виступити в суді та розповісти свою версію подій присяжним. Однак жінка поки що не бажає розкривати свою особу, а адвокати не надають додаткових деталей про неї чи звинувачення.

Згідно з позовом, інцидент стався між 29 квітня та 6 травня 2006 року в готелі на Нижньому Мангеттені.

Вайнштейн і його захист стверджують, що всі сексуальні контакти були добровільними, і продюсер “ніколи не примушував до насильства”. Адвокат Вайнштейна Артур Айдала зазначив, що не має жодної інформації про нову позивачку.

Прокурори розповіли, що наразі існують свідчення про три можливих сексуальних злочини, що сталися в період між 2006-м і 2016 роком.

Гарві Вайнштейн – це відомий американський кінопродюсер і засновник компанії Miramax Films. Він був лауреатом численних кінопремій, зокрема “Оскар” і BAFTA, а також вважався одним з найвпливовіших продюсерів Голлівуду. 

Нагадаємо, що в жовтні 2017 року акторка Ешлі Джадд повідомила про домагання з боку Вайнштейна. Пізніше до неї долучилися понад 40 жінок. Окрім харасменту, продюсера також звинуватили в декількох зґвалтуваннях. Згодом в англомовному сегменті інтернету акторка Алісса Мілано запустила флешмоб з гештегом #MeToo (#ЯТеж), під яким люди зі всього світу розповідали про пережите насильство. Журнал Time назвав жінок і чоловіків, які розповіли про домагання, персонами року.

У відповідь на рух #MeToo американська гільдія продюсерів випустила список рекомендацій, які допоможуть розпізнати та побороти вияви сексуальних домагань у кіноіндустрії. Посібник передбачає, що всі члени знімальної команди повинні звертати увагу на вияви сексуального харасменту та боротися з ними. До методів боротьби, зокрема, належить призначення юристів, до яких зможуть звертатися потерпілі.

У 2020 році Вайнштейна засудили до 23 років ув’язнення, визнавши винним у сексуальних злочинах і зґвалтуванні. Утім, у квітні 2024 року Апеляційний суд Нью-Йорка скасував обвинувальний вирок американському продюсеру Гарві Вайнштейну у цій справі про домагання й сексуальне насильство.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter