У Польщі запропонували позбавити соцвиплат українських чоловіків-біженців призовного віку

Дата: 15 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Країнам Західної Європи варто переглянути підходи щодо допомоги українцям, наприклад, припинити надання фінансової допомоги українським чоловікам мобілізаційного віку.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), пише УНІАН.

Радослав Сікорський. Джерело: УНІАН

Очільник польського МЗС вважає, що поточна політика багатьох країн Євросоюзу шкодить обороноздатності та економічній стабільності України. Наприклад, там пропонують економічні преференції для чоловіків мобілізаційного віку.

Як приклад, Сікорський навів Німеччину, де українці отримують значну допомогу: щомісячні виплати на одну людину можуть досягати понад 1000 євро, це поширюється також на чоловіків.

Він також не виключив, що значні суми українці отримують й у Франції та Нідерландах.

“Є простий метод допомогти Україні – припиніть надавати допомогу українцям, які підлягають мобілізації. Переховування від призову – це не привід для фінансової допомоги. Просто припиніть їм платити”, – заявив міністр.

Він уточнив, що в Польщі таку соціальну підтримку не надають.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга зазначив, що підтримує ідею Сікорського.

Нагадаємо, що в українському парламенті заявили про намір створити Міністерство повернення українців.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що українська влада веде “певний діалог” з молдавськими колегами, щоб повернути частину чоловіків призовного віку, які незаконно потрапили до Молдови після 2022 року. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter