За понад 2,5 роки війни росіяни здійснили більш як пів сотні атак на українську портову інфраструктуру

Дата: 14 Вересня 2024
A+ A- Підписатися
З кінця лютого 2022 року війська РФ здійснили понад 50 атак на портову інфраструктуру, знищивши та пошкодивши понад 280 об’єктів.
 
Про це повідомив заступник міністра з розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач під час міжнародної конференції United for Justice. Accountability for the Attacks against Civilian Objects.
 
Ілюстраційне зображення. Фото: usm.media

Він наголосив, що практика атаки на портову інфраструктуру та цивільні судна з боку РФ є системною.

“За час повномасштабної війни вже відбулось понад 50 таких атак із використанням ракет та дронів, знищено та пошкоджено понад 280 об’єктів інфраструктури та 17 цивільних суден”, – зазначив посадовець.

Загалом, починаючи з лютого 2022 року, росіяни знищили понад 100 тисяч тонн зернових вантажів.

Попри все Україна залишається одним з найбільших світових експортерів агропродукції і гарантом продовольчої безпеки у світі. Рік тому, завдяки підтримці Військово-морських сил ЗСУ та міжнародних партнерів, Україна запустила в роботу морський коридор. За цей час порти прийняти 2 523 суден і перевантажили понад 68 мільйонів тонн вантажів. З них 46 мільйонів тонн агропродукції пішли на експорт до понад 46 країн світу.

Нагадаємо, за поточний рік Україна зазнали збитків у понад 1,5 мільярда доларів внаслідок російських обстрілів портів Великої Одеси. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter