Активісти Протасового Яру підозрюють депутатів Київради в неформальних домовленостях із забудовником

Дата: 09 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Активісти громадської ініціативи “Зберегти Протасів Яр” заявили про можливі “неформальні” домовленості між депутатами Київради й забудовником із приводу будівництва на території заказника імені активіста Романа Ратушного на Протасовому Ярі.

Про це повідомляє ініціатива “Зберегти Протасів Яр” на своїй сторінці у фейсбуку.

Фото: ініціатива “Зберегти Протасів Яр”

За словами активістів, голова постійної комісії Київради з питань архітектури, містопланування та земельних відносин Михайло Терентьєв запросив компанію-забудовника, голів фракцій, активістів та представників громади “обговорити проблемні питання, які можуть виникнути при розгляді проєктів рішень КМР щодо захисту заказника імені Романа Ратушного в Протасовому Яру”.

Засідання заплановано на 9 вересня, на 15:00.

“Це ті проєкти, які спрямовані на збереження статусу території Протасового Яру як зеленої зони. Що за проблемні питання з’явились, коли проєкти рішень вже всіма погоджені та мали бути винесені на голосування, пан Терентьєв не пояснив. Але найцікавіше те, що цей лист-запрошення на зустріч з забудовником (підписаний в п’ятницю щодо зустрічі в понеділок) голові Громадської організації “Захистимо Протасів яр” направила не Київрада, не пан Терентьєв, а передав власне забудовник”, – пишуть активісти.

Як виявилось, кажуть активісти, представник забудовника раніше вже зустрічався з депутатами КМР.

“Зустріч з питань Протасового Яру без присутності представників громади виглядає неприйнятною. Ми дуже хочемо помилятись, але бачимо ознаки неформальних “домовленостей” за спиною у громади”, – стурбовано кажуть активісти.

Також в ініціативі додали, що Михайло Терентьєв не намагався зв’язатись із представниками громадської організації сьогодні чи раніше і не відповідав на телефонні дзвінки громади.

Варто зазначити, що вже пів року під різними приводами зривається винесення на сесію КМР проєктів рішень щодо захисту заказника – проєкти № 653 та 654. Останнє засідання Київради мало відбутися 29 серпня, проте питання, що стосувалися Протасового Яру, на засідання так і не винесли.

Наступне засідання Київради – 19 вересня.

“Ми сподіваємось, що цього разу воно відбудеться по плану і рішення, які допоможуть відновити справедливість та захистити долю Протасового Яру, депутати ухвалять”, – зазначають активісти.

Раніше голова ГО “Захистимо Протасів Яр” Юля Бартле заявляла, що вже за рік ділянка, де відбувається фестиваль памʼяті активіста Романа Ратушного “Протасів Яр”, може бути забудована.

Нагадаємо, ZMINA поговорила з подругою Романа Ратушного, адвокаткою ГО “Захистимо Протасів Яр” і родин Небесної сотні, натхненницею юридичної стратегії і керівницею юридичної команди захисників Протасового Яру, а нині – молодшою сержанткою та аеророзвідницею ЗСУ Євгенією Закревською про судові процеси, які тривають навколо заказника, та як громада Протасового Яру виконує заповіт активіста.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter