У США під час виставки-аукціону з продажу картин відомих художників зібрали понад мільйон гривень для українських дітей

Дата: 08 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

У США в Іст-Гемптоні, селищі у штаті Нью-Йорк, завдяки продажу картин відомих художників на благодійній виставці, організованій галереєю “Мрія”, зібрали 1,3 мільйона гривень на допомогу українським дітям, які постраждали від війни.

Кошти спрямують на допомогу через організацію BlueCheck Ukraine, засновником якої є актор Лієв Шрайбер, пише NV.

Виставка-аукціон зі збору коштів на підтримку українських дітей. Джерело: NV (фото надане організаторами заходу)

Серед творів були шедеври відомих художників, зокрема Енді Уорхола та Сальвадора Далі

На виставці-аукціоні виступила модельєрка та зірка шоу “My Unorthodox life” на Netflix Джулія Гаарт, яка свого часу доставила машини швидкої допомоги у Бахмут на Донеччині. Вона вкотре наголосила на важливості підтримки України.

“Боротьба, яка сьогодні відбувається в Україні, — це битва за свободу, і наш обов’язок — стояти з ними!” – сказала Гаарт.

На аукціоні вона одна з перших придбала картину, це був твір сучасної художниці Даші С. Кандінської.

До відвідувачів виставки звернувся також актор Лієв Шрайбер, який підтримує Україну з перших днів повномасштабного вторгнення.

Він підкреслив: оскільки Україна захищається від жорстокого та багатогранного нападу Росії, як ніколи важливо визначати та зміцнювати українську культуру та ідентичність.

“Найкращим захистом від будь-якої спроби геноциду є широке сприйняття гуманності та культури в його основі. Вони борються просто за право на існування – виховувати своїх дітей і дітей своїх дітей українцями”, – сказав він.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять померлих через війну українських дітей.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що впродовж 2023–2024 років громадяни України з найбільш вразливих категорій населення отримали 4,73 мільярда гривень фінансової підтримки від міжнародних партнерів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter