Урядова делегація поїхала до Франції, щоб вивчити досвід створення безбарʼєрних середовищ

Дата: 06 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Урядова делегація поїхала до Парижа, щоб вивчити досвід створення безбар’єрних середовищ. 

Про це розповіли у Кабміні. 

Ілюстраційне зображення. Фото: wp.towson.edu

До складу делегації увійшли Уповноважена президента з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна та заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Наталія Козловська, заступниця міністра соціальної політики Уляна Токарєва, а також заступниця міністра освіти і науки Євгенія Смірнова.

Також до подорожі доєднались міські та сільські голови з Полтави, Харкова, Запоріжжя, Києва, Бучі, Рівного, Славутича та представники партнерських організацій по безбар’єрності.

Українська делегація має отримати дорожню карту інклюзивності на прикладі трансформації французької столиці. Там зміни тривають вже майже 20 років – ще з 2005-го. Втім, досі у Парижі існує чимало проблем. До прикладу, нині медіа називають місто “утопією для паралімпійців”, але додають, що це стосується лише територій олімпійського містечка. 

Однією з найбільших проблем називають 124-річну систему паризького метро. Так, лише 25% залізничної мережі, що прямує до центру Парижа, включаючи метро, ​​експреси та трамваї, доступні для людей з інвалідністю. Лише одна лінія метро повністю доступна для тих, хто пересувається на візках.

Нагадаємо, що уряд схвалив Нацстратегію безбар’єрного простору ще у 2021 році, а у поточному році затвердили Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору на період до 2030 року.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter