Росіяни запроторили до колонії українця Олександра Бобровицького за нібито підготовку диверсії та тероризм

Дата: 04 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

У Росії Другий західний окружний військовий суд засудив українця Олександра Бобровицького до 12 років колонії за нібито організацію вибуху на одному з промислових чи транспортних об’єктів РФ.  

Про це повідомила пресслужба російського суду.

Олександр Бобровицький під час вилучення вибухівки. Скриншот з відео російських силовиків

Окупанти інкримінували Бобровицькому декілька статей, зокрема нібито організацію терористичної спільноти та участь у ній, терористичний акт, незаконне придбання або носіння вибухових речовин чи вибухових пристроїв, а також виготовлення вибухових речовин.

Із 12 років, присуджених російським судом, чотири роки чоловік проведе у в’язниці, а решту вісім років – у колонії суворого режиму. Бобровицького також зобов’язали сплатити штраф у розмірі 55 тисяч рублів.

За версією російських слідчих, Бобровицький виступав проти російсько-української війни. Він нібито погодився на пропозицію співробітників Служби безпеки України вступити до організованої ними спільноти для ведення терористичної діяльності на території Росії. Для цього приїхав і оселився в Брянську, кажуть російські силовики. 

Надалі чоловік начебто мав закласти саморобний вибуховий пристрій на одному з об’єктів транспортної або промислової інфраструктури, щоб дестабілізувати ситуацію в РФ та, ймовірно, вплинути на керівництво країни для припинення війни. Також росіяни опублікували відео, де чоловік, який, імовірно, схожий на Бобровицького, показує їм схованку на території Брянської області з компонентами вибухового пристрою. За версією росіян, це була термобарична бойова частина ракети українського ПТРК “Корсар”.

Нагадаємо, що Другий західний окружний воєнний суд у Москві засудив 54-річного Івана Недільського до 26 років позбавлення волі за звинуваченнями в держзраді, вандалізмі та участі в терористичній організації.

Також у російському Південному окружному воєнному суді Ростова-на-Дону оголосили вирок українцю Миколі Забірку: йому присудили п’ять з половиною років позбавлення волі у виправній колонії суворого режиму за нібито замах на життя посадовця окупаційної адміністрації. А в окупованому Сімферополі оголосили вирок Ігорю Динському, який нібито підірвав автомобіль та вчинив замах на життя трьох співробітників окупаційної адміністрації в Запорізькій області. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter