Вперше в історії Паралімпійських ігор вагітна спортсменка завоювала медаль

Дата: 03 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Британка Джоді Грінгем увійшла в історію Паралімпійських ігор як перша вагітна спортсменка, яка здобула медаль на змаганнях. Вона завоювала бронзову нагороду в одиночному турнірі зі стрільби з лука в категорії “Open”.

Про це пише “Суспільне Спорт”.

Фото з інстаграм-сторінки Джоді Грінгем

Змагання зі стрільби з лука починалися з кваліфікаційного етапу, де учасниці мали виконати шість серій по шість пострілів. Джоді набрала 693 очки та посіла четверте місце в рейтингу, що дозволило їй побити свій попередній рекорд.

Пройшовши до півфіналу, Грінгем успішно перемогла польку Ксенію Маркітантову та бразилійку Жане Карлу Гогель. Однак у півфіналі вона поступилася турецькій спортсменці Ознур Куре Гірді, через що потрапила до матчу за третє місце.

У боротьбі за бронзову медаль Джоді зустрілася з іншою британкою, Фібі Паттерсон-Пайн. У цьому поєдинку спортсменки виконували пʼять серій по три постріли. На момент третьої серії Джоді відставала на два очки. Однак у завершальних пострілах їй вдалося двічі влучити в “десятку” та одного разу – в “дев’ятку”, тоді як Паттерсон-Пайн набрала дві “дев’ятки” й одну “вісімку”. Завдяки цьому Джоді перемогла з мінімальною перевагою в 1 бал (142:141) і здобула бронзову медаль Паралімпіади-2024.

Отже, Джоді Грінгем стала першою вагітною учасницею в історії Паралімпійських ігор, яка здобула медаль. Коментуючи свою перемогу, вона зазначила, що була впевнена у своїх можливостях, незважаючи на вагітність.

“Я дуже пишаюся собою, адже це було непросто. Але поки я і дитина здорові, я знала, що зможу конкурувати. Якщо стріляти на максимумі своїх можливостей, не важливо, вагітна я чи ні, я знала, що можу повернутися з медаллю”, – зазначила Джоді.

Вона також сподівається здобути ще одну медаль на Паралімпіаді, коли в понеділок виступить у чвертьфіналі змішаного турніру разом з Нейтоном Макквіном.

Нагадаємо, що цьогоріч у Паралімпійських іграх уперше бере участь відкрита трансгендерна людина – Валентіна Петрілло, атлетка з порушеннями зору. Вона виступатиме за Італію в жіночих забігах на дистанціях 200 та 400 метрів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter