Кількість постраждалих через російські атаки на Харків збільшилася до 47 людей, семеро з них – діти

Дата: 01 Вересня 2024
A+ A- Підписатися
Через атаки РФ по Харкову постраждали семеро дітей, двоє із них перебувають у важкому стані. Загалом кількість постраждалих унаслідок обстрілів міста збільшилася до 47 людей.
 
Про це повідомили керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков та пресслужба ДСНС.
 

“По Харкову випустили сім ракет, які влучили у трьох районах міста – Київському, Салтівському та Немишлянському. Наразі відомо, що постраждали четверо дітей, двоє з яких перебувають у тяжкому стані”, – зазначив Фільчаков.

Пізніше в ДСНС уточнили, що постраждалих дітей вже семеро.

“Кількість постраждалих внаслідок масованої атаки по Харкову зросла до 47 людей, з них – 7 дітей”, – йдеться у повідомленні.

В ДСНС додали, що з-під завалів рятувальникам вдалося витягнути трьох людей.

У Харківській обласній прокуратурі також поінформували, що серед постраждалих двоє медиків та двоє рятувальників.

За словами Фільчакова, за даним фактом слідчими внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 438 КК України “Порушення законів та звичаїв війни”, триває розслідування.

Він також наголосив, що наразі вже з’ясували, що швидкість ракет, якими влучили по Харкову, становила 6000 км/год – це характерно для “Іскандер -М”.

“Також обшивка ракет – зеленого кольору, яка також характерна для “Іскандерів”, – підкреслив Фільчаков.

Зазначається, що у Салтівському районі зафіксоване влучання поблизу метро та торговельного центру. У Київському районі ворог вдарив по приватному житловому сектору. У Немишлянському районі зруйнований Палац спорту.

У місті пошкоджено виключно цивільну інфраструктуру: магазини, аптеки, кафе, кавʼярні, адміністративні будівлі, пошти, банки.

Нагадаємо, 1 вересня російські військові завдали по Харкову десять ракетних ударів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter