Влада Венесуели екстрадувала до РФ двох колумбійців, які воювали на боці України

Дата: 01 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

У Венесуелі правоохоронці заарештували двох колумбійців, які служили в інтернаціональному легіоні в Україні, — Олександра Анте та Хосе Арона Медіну. Їх екстрадували до Росії. Чоловікам загрожує до 15 років за ґратами.

Про це повідомляє Politico.

За даними видання, 30 серпня Служба безпеки РФ заявила, що затримала двох громадян Колумбії за участь у бойових діях на боці України. У заяві ФСБ РФ йдеться, що в затриманих виявили документи, які “підтверджують незаконну діяльність“, а також одяг, повʼязаний з українським батальйоном “Карпатська Січ”. На час розслідування справи колумбійців триматимуть у московській вʼязниці суворого режиму “Лефортово”. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Як пише видання з посиланням на місцеві колумбійські та інші іспаномовні ЗМІ, добровольці Олександр Анте та Хосе Арон Медіна, приєдналися до іноземного легіону в Україні влітку 2023 року. Їх затримали на шляху додому під час зупинки в Каракасі в середині липня правоохоронці Венесуели, а потім екстрадували до РФ. Це перший подібний випадок за час повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Politico зазначає, що екстрадицією та арештом колумбійців, ймовірно, лякають інших іноземців, які хочуть воювати на боці України. Цей випадок також демонструє тісну співпрацю РФ і Венесуели на чолі з Ніколасом Мадуро.

РФ тим часом активно вербує найманців за кордоном для війни проти України, зокрема на Кубі, в Індії, Непалі, Сирії та інших країнах, обіцяючи високі зарплати та прискорене отримання російського громадянства.

РФ також підтримує тісні зв’язки з російськими найманськими групами, такими як ПВК “Вагнер”, яка не лише веде бойові дії в Україні, а й особливо активна в Африці.

Нагадаємо, у червні поточного року в Берні правоохоронці затримали громадянина Швейцарії, 36-річного Йона Нейдхарта, який два роки воював кулеметником у складі Інтернаціонального легіону в Україні. Чоловікові загрожує до трьох років тюрми. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter