Бойовий медик Петро Конопля припинив голодування у психлікарні після зустрічі з головою Одеської ОВА

Дата: 25 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Бойовий медик 35 бригади морської піхоти Петро Конопля припинив голодування у психлікарні на Одещині після зустрічі з головою обласної військової адміністрації Олегом Кіпером.

Про те, що готовий почати їсти, чоловік повідомив 24 серпня у своєму телеграм-каналі.

Бойовий медик Петро Конопля. Джерело: ТСН.ua

За словами військового, у цей день він розмовляв з Кіпером, який “приїхав поставити крапку в харчуванні лікарні”.

“Лікарня переводиться на кейтеринг, буде об’явлений тендер. Тендер штука не швидка, від цієї розмови до реалізації має пройти 1–1,5 місяця”, – уточнив він.

Чоловік заявив, що не вірить керівництву лікарні, тому хотів припинити голодування тільки тоді, коли йому покажуть офіційні папери, та відчує наявні покращення в харчуванні.

“Олег Кіпер дав мені гарантії що ми будемо рухатись за обговореним планом, і його слова вселяли довіру”, – написав Конопля.

Сам Кіпер у коментарі “Суспільному” заявив, що поки план не буде реалізований, лікарня отримуватиме забезпечення від мереж супермаркетів міста, не тільки для військових, а і для цивільних.

“Я не знімаю з себе відповідальності й з моїх попередніх колег. За ці роки можна було б довести лікарню до ладу”, – зазначив посадовець.

Він нагадав, що о 17-й годині 24 серпня минуло три доби від початку голодування. Оскільки медик готовий припинити його, для нього приготували спеціальний раціон.

Пізніше парамедик виклав відео, де вперше за кілька днів приймає їжу – варену гречку.

“Це ще не перемога, але ми разом змогли піднести це питання на належний рівень”, – вважає військовий.

Він зазначив, що станом на 24 серпня харчування покращене для всіх у лікарні.

“У нас в їдальні на кожному столі лежать фрукти, овочі, є дині, кавуни, апельсини, яблука. Дуже смачно годують. У нас є салати, м’ясо. Сьогодні вперше їли телятину кусками. Прямо круто. Мені сподобалось, гарно, але це все забезпечили волонтери”, – сказав він журналістам “Суспільного”.

Поки що готові страви, продукти для приготування їжі та медикаменти до психіатричної лікарні привезли працівники патронатної служби “Янголи Азову”.

Нагадаємо, що бойовий медик 35 бригади морської піхоти Петро Конопля оголосив голодування через умови перебування в одному з медичних закладів Одещини. Парамедик заявив, що пацієнтів годують перевареною їжею, схожою на клей, а в палатах на стінах пліснява.

Чоловік перебуває на лікуванні в Одеській обласній психіатричній лікарні №2. Парамедик заявив, що харчування тут як для військових, так і для цивільних, погане та назвав його “гидотою”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter