Готував “замах на життя” Аксьонова в окупованому Криму: російський суд відправив за ґрати маріупольця

Дата: 21 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Південний окружний військовий суд Росії засудив уродженця Маріуполя Ігоря Корчинського до 18 років ув’язнення за нібито організацію теракту проти окупаційного голови Криму Сергія Аксьонова. 

Про це повідомляє прокуратура РФ. 

Корчинський у залі суду. Скриншот

35-річному Корчинському російський суд призначив 18 років в’язниці за нібито підготовку терористичного акту, проходження відповідного навчання та незаконне зберігання зброї.

Перші чотири роки чоловік має відбути у в’язниці, а решту терміну – в колонії суворого режиму. Крім того, окупанти присудили йому штраф у розмірі 350 тисяч російських рублів та внесли до переліку терористів і екстремістів.

За версією росіян, Корчинський здобував уміння підривної справи під керівництвом працівника Служби безпеки України. В червні 2023 року він нібито забрав вибуховий пристрій зі схрону в Сімферополі й намагався встановити його в автомобіль Аксьонова.

Нагадаємо, що на початку липня  2023 року російські медіа повідомили про затримання в Криму кількох громадян України та Росії. 

Вони нібито готували замах на Аксьонова. Серед них: Віктор Підвальний, Олександр Литвиненко, Сергій Кривошеїн, Костянтин Євмененко, Ігор Зорін та Сергій Войнаровський. Серед затриманих був і громадянин України й Болгарії Петранов, який нібито займався доставленням “засобів ураження” до РФ. У чоловіків ефесбівці нібито вилучили п’ять готових до застосування бомб, електродетонатори, радіокеровані механізми, трекери для стеження.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter