Попри прохання про переведення політв’язня Арсена Абхаїрова ближче до Криму, чоловіка відправили ще далі

Дата: 19 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Кримського політв’язня Арсена Абхаїрова, попри прохання про переведення ближче до Криму, відправили відбувати покарання з Красноярського краю до Бурятії – у виправну колонію №8 Улан-Уде.

Про це повідомила дружина політв’язня Азізе Абхаїрова, пише ZMINA. 

Арсен Абхаїров. Джерело: Крим.SOS

Впродовж двох років жінка подавала прохання до Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) про переведення чоловіка ближче до Криму. Він тоді перебував у Красноярському краї, за 5 тисяч кілометрів від рідних. На всі прохання надходили відмови з різними формулюваннями.

Останню відмову захист Абхаїрова вирішив оскаржити через суд. Перше засідання вже відбулося – у Красногвардійському суді. У скарзі повідомлено, що Арсен Абхаїров зараз перебуває вже за 7 тисяч кілометрів від Криму – в Улан-Уде. Дії ФСВП, яка відмовляє в переведенні політв’язня ближче до дому, адвокати Абхаїрова вважають незаконними.

Азізе Абхаїрова. Джерело: “Кримська солідарність”

“Оскільки з Криму немає прямого залізничного або авіасполучення, ми не можемо дозволити собі поїздки до нього. Лише один квиток на літак коштує приблизно 40 тисяч рублів, це непідйомно фінансово для родини, якщо враховувати ще супутні витрати, а також продукти, ліки для Арсена”, – пояснила Азізе.

Така поїздка є дуже складною для неповнолітніх синів Арсена, які гостро відчувають дефіцит батькової уваги. А тривалі побачення дають можливість батьку брати участь у вихованні дітей, хоча й лише на кілька днів.

З огляду на це захист Абхаїрова вимагає суд розглянути заяву й перевести чоловіка ближче до дому.

Нагадаємо, що фігурантів “красногвардійської групи “Хізб ут-Тахрір” затримали 14 лютого 2019 року. У листопаді 2020-го Південний окружний військовий суд засудив Рустема Емірусеїнова до 17 років позбавлення волі, Ескендера Абдулганієва – до 12 років і Арсена Абхаїрова – до 13.

Перші два роки з урахуванням строку тримання в СІЗО Абхаїров мав провести у в’язниці. Проте його строк у СІЗО в тюремний не зарахували.

Згодом чоловіка етапували до в’язниці №2 Єнісейська Красноярського краю (РФ).

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Кримський політв’язень, фігурант “красногвардійської групи “Хізб ут-Тахрір” Арсен Абхаїров пробув у в’язниці №2 Єнісейська Красноярського краю РФ на два з половиною місяці більше за призначений строк через помилку в роз’ясненні суду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter