Окупаційна влада Херсонщини планує впровадити духовно-моральне та патріотичне виховання молоді на законодавчому рівні

Дата: 07 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

На окупованій Херсонщині “депутати” так званої “обласної думи” представили законопроєкт “Про духовно-моральне та патріотичне виховання в Херсонській області”.

Про це ZMINA дізналась із сайту окупаційної адміністрації Херсонщини.

Фото: росЗМІ

Ініціаторами такого законопроєкту стали “депутати Херсонської обласної думи” від “Єдиної Росії”. На думку ставлеників Кремля на окупованих територіях Херсонщини, “в епоху глобального протистояння із Заходом боротьба йде за уми та серця людей”. Тому через патріотичне виховання та зміцнення традиційних духовно-моральних цінностей вони планують згуртувати російське суспільство та зміцнити національну ідентичність. Тобто знищити ідентичність українську.

“Документ” мають доопрацювати з урахуванням специфіки регіону та умов “спеціальної військової операції”. А ввести в дію його планують уже восени цього року.

Раніше ZMINA писала, що до окупованого Скадовська росіяни з Краснодарського краю РФ доставили близько 10 тисяч російських книжок, які планують розповсюджувати в школах та дитячих садочках для того, щоб формувати “світогляд та моральні орієнтири молодого покоління”.

Перед тим у РФ оголосили конкурс “Росія – Китай. На крилах казки”, який спрямований на залучення дітей від 6 до 14 років до літературно-мистецької фольклорної спадщини двох тоталітарних держав та до формування в молоді почуття належності до “рідної культури” й долучитися до якого мають і підлітки з окупованих українських регіонів.

Також, щоб інтегрувати молодь окупованих регіонів України в загальноросійський простір, окупаційна влада залучала їх до участі в акції на підтримку мешканців Бєлгорода та навколишніх населених пунктів.

Загалом перевиховання українських підлітків та молоді, за словами юристки Регіонального центру прав людини Катерини Рашевської, дуже добре вписано в політику Російської Федерації, і його здійснюють органи різних рівнів – федеральні, регіональні, окупаційні й навіть українські колаборанти:

“Це є комплекс заходів, спрямований на мілітаризацію та політичну індоктринацію українських дітей як через формальну, так і неформальну освіту. Як на окупованій території, так і на території Російської Федерації, Республіки Білорусь”.

Читайте також: Перевиховання, зміна ідентичності та асиміляція: як Росія перетворює українських дітей на ресурс для агресії

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter